Samenwerking

Ik ben werkzaam op individuele basis en ik detacheer mijzelf aan zorginstellingen.

Als ZZPer werkzaam bij

AerreA, zorg voor zorgverleners

sGGZ instelling voor zorgverleners
www.aerrea.nl

In een prachtige boerderij setting in Wormer begeleid ik samen met Antoinet Oostindier (psychiater) groepspsychotherapie in het project ‘Al Doende’. Een project waarin zorgverleners met een ontwrichting in de vroege fase, weer aarden door te moestuinieren, waardoor er uiteindelijk ontvankelijkheid ontstaat voor verdere psychotherapie.

Daarnaast begeleid ik op AerreA clienten op individueel niveau door met clienten te wandelen en buitentherapie te geven. Hierbij is de natuur mijn spreekkamer, maar ok mijn co-therapeut. Deze coaching kan zowel preventief als therapeutisch zijn.

Tenslotte heb ik mij wetenschappelijk gespecialiseerd in Shinrin Yoku therapie. Samen met Inez Hafkamp (wandeltherapeut, www.opstap.org) verzorg ik vanuit AerreA maandelijks Shinrin Yoku ofwel Bosbaad dagen voor zorgverleners. Een prachtige combinatie van een Japans gestoelde spirituele ervaring (door Inez) en wetenschappelijke uitleg (door mij), maken deze dag heel bijzonder en toepasbaar voor in je eigen leven.

Lees hier de wetenschappelijke onderbouwing Shinrin Yoku

Los hiervan voorziet Aerrea ook in preventieve begeleidingstrajecten, individuele psychotherapie, groepspsychotherapie voor alle fasen in ontwrichting, en organiseert workshops/themadagen voor zorgverleners, lange afstands wandelingen (Santiago de Compostela)en klooster retraites.
Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje op de site!

Shinrin Yoku

 

Opgeleid en lid van beroepsvereniging

Buitentherapeut

intensieve training tot buitentherapeut
www.debuitenpsychologen.nl

In de natuur worden alle problemen concreter en aardser.
Op deze training heb ik geleerd de natuur passief, maar ook actief als co-therapeut te gebruiken in mijn gespreksvoering. Ik heb nieuwe gesprekstechnieken aangereikt gekregen maar ook non-verbale technieken om de natuur mee te laten lopen in het behandelingsproces.